Ftx Haberleri

FTX, Ağustos Ayındaki Siber Güvenlik Olayının Ardından İddia Portalını Tekrar Aktif Hale Getirdi

FTX, Ağustos ayında yaşanan bir siber güvenlik olayından etkilenen kullanıcı hesaplarını dondurmasının ardından müşteri taleplerini işleyen portalını tekrar açtı.

FTX’in yaptığı son açıklamada, müşteri hesaplarının dondurulmasının bir önlem olduğunu ve kullanıcı hesaplarının güvenliğini sağlamak için talepler platformunda ek güvenlik önlemleri alındığını vurguladı.

FTX’e göre, iflas başvurusunda bulunmadan önce borsada bulunan dijital varlıklar için artık hesap sahipleri hesaplarına erişebilir ve taleplerini işleme koyabilir.

Talepler portalı, FTX, FTX US, Blockfolio, FTX EU, FTX Japan ve Liquid hesapları bulunan bireyler için kullanılabilir.

Olaydan etkilenen kullanıcılar artık taleplerini işleme koyabilir ve kayıplarının telafisi için başvuruda bulunabilirler.

Ağustos ayında FTX iflasının alacaklı taleplerini yöneten üçüncü taraf temsilci Kroll, bir “SIM takas” saldırısının, tehdit aktörünün BlockFi, FTX ve Genesis’in dosyalarına erişmesine izin verdiğini açıkladı ve bu durumda iflas talep sahiplerinin kişisel bilgilerini içeren belirli dosyalara erişim sağladığını belirtti.

Bu sonuçla Kroll, etkilenen kullanıcı hesaplarını dondurdu. Bununla birlikte, FTX, sızma sırasında FTX’e ait şifrelerin veya KYC bilgilerinin açığa çıkmadığını belirtti.

FTX müşterilerinin Kroll’a alacak kanıtı sunmak için 29 Eylül’e kadar süreleri var. Alacaklıların hangi değeri ne kadar geri alacağı henüz belirsiz olsa da, FTX iflas davasını denetleyen hakim yakın zamanda FTX’in dijital varlıklarını tasfiye etmeye yönelik planı onayladı.

FTX ve FTX.US’a Karşı 16 Milyar Doların Üzerinde Talep Başvurusu Yapıldı FTX’in son mahkeme belgesine göre, borsa ve ABD kolu aleyhine 16 milyar dolar değerinde 36.075 müşteri talebi başvurusu yapıldığı bildirildi.

Şirket, o dönemde bu taleplerin %10’unun kabul edildiğini belirtti.

Belgede ayrıca, Genesis, Celsius ve Voyager gibi kaynaklar tarafından yapılan dahil olmak üzere 65 milyar dolar değerinde 2.300 müşteri olmayan talep başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

Ayrıca, FTX’in yaklaşık 7 milyar dolarlık varlığa sahip olduğu, bunun içinde 1.16 milyar dolar değerinde Solana (SOL) tokeni ve 560 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) bulunduğu ifade edildi.

Şirket, iflas başvurusunda bulunduğu 11 Kasım’da sahip olduğu 1.1 milyar doların yanı sıra ek olarak 1.5 milyar dolar nakit temin edebildiğini belirtti.

FTX ayrıca, 31 Ağustos itibarıyla 3.4 milyar dolarlık çeşitli kripto varlığına sahip olduğunu, bu varlıklar arasında MAPS ve Serum (SRM) gibi 1.300’den fazla az bilinen ve muhtemelen daha az likit tokenın bulunduğunu belirtti.

Çarşamba günü, Delaware Bölgesi ABD İflas Mahkemesi’nde bir hakim, FTX’in kripto varlıklarını satmasına ve yatırım yapmasına izin vereceğini duyurdu.

Tron Network’ün kurucusu Justin Sun ise FTX’in elindeki varlıklar için teklifte bulunmayı düşündüğünü ve sektörde büyümeyi amaçladığı için satışın piyasa üzerindeki etkisini azaltmayı hedeflediğini belirtti.

Ahmet Aslan

Kripto varlıkların yükselişini izlemeye ve analiz etmeye adanmış bir haberci. Blockchain teknolojisi ve dijital varlıklar hakkında derin bir bilgiye sahiptir ve bu alandaki önemli gelişmeleri okuyucularına aktarmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu