Finans Terimler Sözlüğü

Dağıtık Defter Teknolojisi Nedir

Dağıtık defter teknolojisi, bilgi kümelerinin çoğu kaynağın istediği şekilde yönetilmesine izin vermek için herhangi bir teknoloji tarafından ortaya çıkarılmıştır. Dağıtık defter teknolojisi, ağırlıklı olarak AES, SHA_256 gibi en çok kullanılan, güvenli ve modern şifreleme algoritmalarını kullanarak dünya çapında, kriptografi destekli blockchain ağlarını oluşturmak ve desteklemek için tasarlanmıştır. Dağıtıktan başka, en büyük ve en önemli erişim sistemleri olarak kabul edilen distributed ledger technology, prosedürleri açık ve veriyi toplamayı hedefler.

Dağıtıklestirilmiş Veri Tabanı Avantajları

Dağıtık veri tabanı teknolojisi, merkezi düzenlenmiş veya merkezi dağıtımlı veri tabanlarından çok daha fazla avantaj sunmaktadır. İlk olarak, verilerinizin ve mağazalarınızın her sahibine güvenilir erişim sağlayan gereçler elde etmesini sağlamaktadır. Böylelikle, her sahibin merkezi veritabanının diğerlerinden parçalarınızın yönetimi gibi problemlerine neden olacak problemleri çözebilir. Ayrıca, dağıtık defter teknolojisi herhangi bir verinin birden çok kez kaydedilmesinin önlenmesini ve hem verinin birden fazla kopyasının birden çok gruba dağıtımına izin vermektedir. Avantaj olarak, bu durum, kullanıcıların verimliliğini ve anonimliğini arttıracak ve performanslarındaki artış ile daha kısa sürede veri tabanını güncellemelerini ve işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlayacaktır.

Dağıtık Veri Tabanı İzinleri

Dağıtık defter teknolojisi, her biri aralarında eşit derecede akıllı olmasa da, çeşitli ortamlar arasında karlılık sağlamak için tasarlanan güvenli ve güvenilir bir erişim platformu olarak da düşünülebilir. Dağıtık veri tabanı sistemleri, kaydın, erişim izinlerinin kontrolü, günlük ayarlar, defterin yetkilendirmesi, haklar ve haklar ve güvenlik sorumlulukları & işlemleri izinleri gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıca, kullanıcılar dağıtık veri silosunu kullanarak, veri tabanı yetkilendirmesini, veri katmanlama ve konsolidasyonuna dikkatlice izin vermek ve veri tabanı güvenlik izinlerini yönetmek için de kullanabilirler.

Merkezi Olmayan Defterler

Dağıtık defterler, merkezi olmayan veri tabanları da denmektedir. Merkezi olmayan veri tabanları, herhangi bir tek merkez sistemi tarafından yönetilmeyen merkezi olmayan veri dağıtım sistemleridir. Merkezi olmayan veri tabanlarındaki her bir kayıt, her bilgisayar veya cihazda kendisine ait özel bir zincirde tutulmaktadır. Merkezi olmayan veri tabanları, belirli bir alana dayanarak korunarak dağıtık defterlerin çalıştığı teknolojiye dayanmaktadır. Merkezi olmayan veri tabanlarındaki her bilgi, her cihazda dağıtık bir şekilde ÖZGÜRLEŞTİRİLEN

Damla Eliz

Kripto para dünyasında tanınmış bir haber yazarıdır. Kripto para projeleri, teknolojik gelişmeler ve piyasa analizleri konusundaki yazılarıyla bilinir. Sektördeki yenilikleri takip eden ve geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmayı amaçlayan bir perspektife sahiptir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu